Τουλάχιστον 47 τρομοκρατικές ενέργειες απετράπησαν μετά το «κατέβασμα» της παράστασης «Ισορροπία του Nash» στο Εθνικό Θέατρο

dailymedianews-tromokratia-isorropia-nash

Μπορεί να μην έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες απ' την στιγμή που ελήφθη η απόφαση να κατέβει η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ισορροπία του Nash», ωστόσο τα ευεργετικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης ενέργειας έχουν ήδη αρχίσει να αποκαλύπτονται.

Το «Κουλούρι», δίχως να σπαταλήσει δευτερόλεπτο, έσπευσε να μιλήσει με τον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας, καθηγητή Έκτορα Πράο, ο οποίος μας εξήγησε τα πολλαπλά οφέλη της ματαίωσης της παράστασης της πειραματικής σκηνής, η οποία βασιζόταν στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού, «Η Μέρα Εκείνη - 1.560 ώρες στην εντατική - Μια μαρτυρία για το δικό μας Γκουαντάναμο».

«Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς αστυνομικές πηγές αλλά κι έπειτα από προσωπική μου έρευνα, απ' τη στιγμή που η παράσταση κατέβηκε, έχουν αποτραπεί κοντά στις 50 τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες αφορούσαν βομβαρδισμούς, ληστείες, δολοφονίες και εκτεταμένη χρήση των λέξεων Λουίζα Ριανκούρ. Γλιτώσαμε από θαύμα, καθώς αν η παράσταση είχε κατέβει μερικές ημέρες αργότερα, ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν πρωτοφανής», περιγράφει και σοκάρει ο κ. Πράος.

Τέλος, στο «Κουλούρι» έκανε μια σύντομη διευκρινιστική δήλωση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος σημείωσε: «Ζητάμε συγγνώμη που ανεβάσαμε μια παράσταση χωρίς να πάρουμε άδεια απ' όλες τις μεριές της κοινωνίας. Στο εξής, μετά το πέρας κάθε παράστασης θα μοιράζουμε ένα ερωτηματολόγιο, ώστε να εξασφαλίσουμε πως κανένας θεατής δεν έχει ιδεολογικές ενστάσεις. Αλίμονο αν η τέχνη σοκάρει. Γι' αυτό άλλωστε στην επόμενη παράσταση της πειραματικής σκηνής θα παρακολουθήσετε μια γάτα να γλείφεται για τέσσερις ώρες».