Οι Γερμανοί απαιτούν να ανέβει ξανά η παράσταση στο Εθνικό Θέατρο

dailymedianews-germanoi

Το Βερολίνο είναι αποφασισμένο να εξευτελίσει την Ελληνική κυβέρνηση. Ενώ Κομισιόν, Γιούνγκερ, και όλο το σκυλολόϊ των παρατρεχάμενων της Γερμανίας απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα από την Αθήνα, η Άνγκελα Μέρκελ, εκτός από την αποφυλάκιση των μελών της 17Ν , ζητάει την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Η Άνγκελα έκανε επίσης σαφές στον πρωθυπουργό του προτεκτοράτου, Αλέξη Τσίπρα, πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να μην ξανανέβει στο Εθνικό Θέατρο η παράσταση «Η ισορροπία του Νας», στην οποία περιλαμβάνονται και κάποια κείμενα του Σάββα Ξηρού.

Συν τοις άλλοις, απαιτεί και την επανάληψη της δίκης για τον Γέροντα Παστίτσιο και την ανάκληση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.

Πληροφορίες λένε πως, όταν ο Αλέξις της είπε πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται γιατί στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, η καγκελάριος κατουρήθηκε πάνω της από τα γέλια.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Σόιμπλε έκανε σαφές πως, αν η παράσταση δεν ανέβει στο Εθνικό –και μάλιστα με πρωτοκλασάτα ονόματα στο ρόστερ– εντός του Φεβρουαρίου, η Ελλάδα θα αποβληθεί από την Σένγκεν και ίσως και την ευρωζώνη.

Επιπλέον, θα ακυρωθεί αναδρομικά η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, με τραγικές αναμφισβήτητα επιπτώσεις για το μέλλον του δοκιμαζόμενου από την τυραννία των Οθωμανών έθνους των Εκλεκτών.

Μόλις έγινε γνωστή η ωμή παρέμβαση της καγκελαρίας υπέρ των τρομοκρατών, ο γνωστός δημοσιογράφος Ντερμπεντέρης δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΤΟ ΨΕΜΑ» πύρινο άρθρο κατά της λογοκρισίας στην τέχνη, ενώ ο συνάδελφός του Χατζητέτοιος δήλωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος τέτοιες παραστάσεις.

Το πολιτικό κλίμα στην χώρα, για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, είναι εκρηκτικό.

Ο Αλέξις Τσίπρας, σε διάγγελμα του στον ελληνικό λαό, δήλωσε πως ποτέ του δεν πρόδωσε τις αρχές του ούτε είπε ψέματα σε κανέναν.

Δεν πρόκειται λοιπόν να το κάνει ούτε τώρα.

Είπε ακόμα πως για το ζήτημα της αμφιλεγόμενης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου θα αποφασίσει την επομένη Κυριακή, με δημοψήφισμα ο κυρίαρχος λαός, αφού στην δημοκρατία δεν υπήρξαν ούτε ποτέ θα υπάρξουν αδιέξοδα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος –όποιο κι αν είναι αυτό– θα γίνει σεβαστό από όλους δήλωσε ο πρωθυπουργός, σκορπώντας τόνους σανό στους υποστηρικτές του, που παραληρούσαν έξω από το μέγαρο Μαξίμου.

Η ανθρωπότητα κρατά ξανά την ανάσα της.

Από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κριθούν πολλά.

Το μέλλον της χώρας, της Ευρώπης και της υφηλίου.

Ίσως ακόμα κι αυτή η έκβαση του Πολέμου των Άστρων στο επόμενη ταινία της σειράς.

Την επομένη Κυριακή, «όλοι στις κάλτσες».

Να μην λείψει κανείς!

Εδώ στην όμορφη και πανάκριβη χώρα των Ελβετών, το σχέδιο με το κωδικό όνομα «New Deal κάτω από τις Άλπεις» δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κόβω βόλτες στις γραφικές όχθες του Ρήνου σιγοτραγουδώντας –επηρεασμένος κι από την περιπέτειά σου στην μεγαλόνησο –τα «Ριάλια, ριάλια, ριάλια, τα σελίνια μονά τσε διπλά» του Μιχάλη Βιολάρη. Μοιραία το μυαλό μου κατακλύζεται από το σαγηνευτικό χρώμα της στερλίνας. Ένα ρεσάλτο στην γηραιά Αλβιώνα για λίγες βδομάδες μπορεί και να είναι αναγκαίο. «Το πειρατικό του Captain Jimmy που μ’ αυτό θα φύγετε κι εσείς είναι φορτωμένο με χασίς κι έχει τα φανάρια του στην πρύμνη»…