Σε ακραία μέτρα καταφεύγουν οι Έλληνες φοιτητές για να μην αποκοιμηθούν διαβάζοντας για την εξεταστική

dailymedianews mati garida eksetastiki

Ενδεικτικό της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται πολλοί φοιτητές είναι η συσκευή που έφτιαξαν δύο σπουδαστες από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ της Πάτρας, ο Γιάννης Μάτης και ο Κώστας Γαρίδας, προκειμένου όπως λένε να αντέξουν την υπνηλία και την ατελείωτη βαρεμάρα του διαβάσματος.

Η συσκευή των Μάτη-Γαρίδα εμποδίζει τα μάτια να κλείσουν, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές οδοντογλυφίδες. «Η μόνη παρενέργεια είναι ότι όταν φορέσεις τη συσκευή για πολλές μέρες μετά κυκλοφορείς για κανα μήνα με τα μάτια γουρλωμένα σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αξίζει τον κόπο» μας είπαν.

Πολλοί σπουδαστές καταφεύγουν σε ενεργειακά ποτά τα οποία συνδυάζουν με καφέ, με απρόβλεπτα πολλές φορές αποτελέσματα, όπως μας περιγράφει ο Γιάννης Κ. από τη Θεσσαλονίκη: «Έκανα το λάθος να πιω πέντε ρεντ μπουλ στις 4 το πρωί και καπάκι τρεις φραπέδες σκέτους» μας λέει. «Την επόμενη μέρα μπήκα στην αίθουσα κάνοντας παρκούρ και όταν τελείωσα το γραπτό μου ήταν κάτι μεταξύ Γραμμικής Β και σεισμογράφου.»

Άλλες εγγυημένες μέθοδοι για να μην κοιμηθείς, σύμφωνα με φοιτητές που ρωτήθηκαν, είναι να ζητήσεις από φίλους σου που έχουν μπάντα ντεθ μέταλ να συγκατοικήσουν μαζί σου όσο διαρκεί η εξεταστική, να περάσεις το βράδυ στέλνοντας μηνύματα σε πρώην και να ξενυχτήσεις μέχρι να απαντήσουν ή να βάλεις τσίγκινο εσώρουχο με λουκέτο που δε σου επιτρέπει να πας τουαλέτα.

Εναλλακτικά, όπως λέει η Μαρία Χ., φοιτήτρια από την Αθήνα, μπορείς να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι ό,τι και να κάνεις θα σε πάρει ο ύπνος, όπως τα κοάλα που κοιμούνται 22 ώρες την ημέρα: «Έχετε δει ποτέ κοάλα αγχωμένο; Όχι. Μια χαρά ευτυχισμένα είναι.»